jeroen.drijver@peak4.nl

Jeroen Drijver

Presteren wordt nog al eens eendimensionaal opgevat. Ik spreek daarom liever van floreren. Bij floreren gaat het duidelijk om meer dan alleen het resultaat in termen van financiële doelen, ook purpose en well-being spelen een rol. Juist door dit krachtenveld van ogenschijnlijk tegengestelde belangen in een bedrijf ontstaat vooruitgang.

Hoe je een florerend systeem creëert is de vraag waarmee ik me bezig hou. Bij die uitdaging zul je als bedrijf een brug moeten bouwen tussen cultuur en strategie, tussen het individu en de organisatie.

Wat ik een mooi concept vind is ‘mirror flourishing’: iemand die anderen/de organisatie/het systeem helpt floreren, kan niet anders dan zelf ook floreren. Andersom werkt het ook zo. Deze positieve besmetting kunnen organisaties gebruiken om duurzaam succesvol te zijn.

In mijn vrije tijd ben ik veel in de natuur te vinden – als golfsurfer, voetballer of vogelaar. De veelheid aan relaties in de natuur fascineert me. Aan de buitenkant lijkt het in de natuur al snel over competitie te gaan, maar als je een laag dieper kijkt, dan zie je de rijkheid aan verbanden.